Mechanoterápia

Mechanoterápia

Tulajdonképpen nagy erejű hanghullámokat állítunk a gyógyítás szolgálatába. Ezek a hullámok célzottan a problémás testtájékra irányítva a környező szövetek károsítása nélkül indítják el a különböző gyógyulási folyamatokat
Kezelések:
- ultrahang
- kombinált kezelések
- lökéshullám 

Mi az Ultrahang kezelés célja?

Ezzel a frekvenciával kommunikálnak a delfinek is egymással, de a mi esetünkben ezek a 20 000 Hz feletti hanghullámok rezgésbe hozzák a szöveteket. Sejtszinten ez azt jelenti, hogy a sejt elemei (plazma, sejtmag, mitochondrium stb.) azonos frekvenciával, de különböző amplitúdóval rezegnek, így ezek a sejtalkotók egymáshoz képest elmozdulnak: ezt nevezzük mikromasszázsnak. Az alvó, ellustult sejteket felrázzuk, lendületbe hozzuk: a keringés gyorsul, az oxigén ellátás javul, a stressz általi görcsös izomfájdalmak lazulnak, a belső hőképződés hatására az erek kitágulnak, így az izom vérellátása fokozódik.

A callusképződést, azaz a csontregenerációt fém jelenlétében fokozza, a periostealis kalcium és foszfor felhalmozódását serkenti. Remek és erőteljes kezelési mód, mikor az ultrahang kezelést kombinálni tudjuk az elektroterápiával. Ebben az esetben az érzékelhetetlen UH alatt kellemes bizsergő érzés jelentkezik, a kezelési reakció azonban igen heves tud lenni. Ez azt jelenti, hogy az első kezelés után a fájdalom kifejezetten erősödik, de ez gyorsan alábbhagy, és a fájdalomcsillapítás megsokszorozódva kerül előtérbe.

Mi a Lökéshullám kezelés célja?

Az 1970-es években a német Dormier cég fejlesztette ki a testen kívüli lökéshullám terápiát, melyet vesekőzúzáshoz használtak, majd sikeresen kezdték alkalmazni ortopédiai problémák gyógyítására is.

Tulajdonképpen nagy erejű hanghullámokat állítunk a gyógyítás szolgálatába. Ezek a hullámok célzottan a problémás testtájékra irányítva a környező szövetek károsítása nélkül indítják el a különböző gyógyulási folyamatokat. Az alacsony energiájú lökéshullámok által sorozatos mikrotraumát idézünk elő, mely révén szöveti érképző és véráramlás serkentő anyagok termelődnek. Hatására a krónikus gyulladás miatt kialakult lobgát felszakad, a gyulladást okozó COX II enzim felszabadulása gátlódik, a sejtek anyagcsere folyamatai javulnak, így megindul a gyógyulás.

A kezelések sikeressége az első terápia után érzékelhető, 2-3 kezelés után a páciensek több mint 80 %-a számol be a fájdalom megszűnéséről illetve jelentős csökkenéséről. Legtöbb esetben nem csak panaszcsökkenést, hanem végleges gyógyulást is sikerül elérni. A teljes hatás kifejlődéséhez 2 hónap szükséges.  

Kezelések díjai
Ultrahang

2.500,-Ft / alkalom

 

Lökéshullám

4.000,-Ft / alkalom

 

Kombinált kezelések
UH+elektroterápia

- 10%

Kombinált kezelések esetén az egyes kezelések árából 10% kedvezményt biztosítunk.

Dudás Nóra
Dudás Nóra
fizikoterápiás asszisztens

Fontos a betegek edukációja, felvilágosítása és bevonása a saját gyógyulási folyamatukba.

Mikor, és miért ajánlott fizikoterápiás kezelések felvétele? 

Tovább >

Fizikoterápiás rendelő

Mobirise web page builder - Get now