Magnesterápia

Magnesterápia

( vagy ahogy ismerheti: Bemer): 
A leglátványosabb hatása a vérkeringés javítása a kapillárisokban - azaz a legkisebb erekben - az értágító hatása révén. Ezáltal növekszik a sejtek oxigén és tápanyag ellátása, a visszamaradt salakanyag eltávozása, azaz a méregtelenítés felgyorsul.

Mi a Magnetostimuláció kezelés célja?

Szakmai körökben azt szoktuk mondani, hogy a mágnes, …az mindenre jó! De miért is, és tulajdonképp hogy is jelenik meg a mágneses mező a szervezetünkben?
Az elektromos mező az elektromosságot előidéző statikus pozitív-negatív töltés eredménye, de ha ez az elektromos töltés elkezd mozogni, akkor már változó mágneses mezőről beszélhetünk.

Testünk valamennyi sejtje viszonylagosan állandó elektromos töltéskülönbséggel rendelkezik: a sejten belül több pozitív töltésű kálium ionnal, még a sejten kívül a pozitív töltésű nátrium ionnal. A sejtek működészavara, sérülése esetén ez a potenciálkülönbség megváltozik. Szervezetünk egészséges működéséhez valamennyi folyamathoz, minden egyes sejtben önállóan termelődő energiára van szükség.

A krónikus oxigénhiány kialakulásának kedvez többek között a mozgáshiány, a fizikai stressz, a felületes és gyors légzés, az alultápláltság, a környezetszennyezés, melyek mind-mind a civilizált ember életmódjára jellemzőek. A kezelés jellemzője, hogy a mágneses térben nem jön létre hőtermelés: a páciensnek nincs hőérzete, valamint teljes mértékben képes áthaladni a test minden részén, még a csontokon, gipszen is.  

A mágneses mező, azzal hogy a pozitív és negatív ionok mozgását serkenti, hatást gyakorol a biológiai rendszerünkre, stimulálja azt, ezáltal alkalmas a gyógyításra.

A változó mágneses mező által létrehozott indukciós feszültség a vegetatív idegrendszeri szabályozáson keresztül hat a gyomor, belek, szív, tüdő és a vérnyomás szabályozására is, hatására a feszültségek oldódnak.

Csonttörés esetén elősegíti a csont regeneráció folyamatát: a callusképződést, előmozdítja a csontnövekedést, hypothyreosis esetén serkenti a pajzsmirigy működését, szabályozza a zsíranyagcserét, csökkenti a vércukorszintet, serkenti az immunrendszer működését. 

Dr. Rozsos István Ph.D. - érsebész: Bemer kezelések monitorozása - az egyénre szabható terápia

Bemer kezelések monitorozása - az egyénre szabható terápia

A leglátványosabb hatása a vérkeringés javítása a kapillárisokban - azaz a legkisebb erekben - az értágító hatása révén. Ezáltal növekszik a sejtek oxigén és tápanyag ellátása, a visszamaradt salakanyag eltávozása, azaz a méregtelenítés felgyorsul. 

Magnetostimuláció kezelések díja

1.500,-Ft / alkalom

Dudás Nóra
Dudás Nóra
fizikoterápiás asszisztens

Fontos a betegek edukációja, felvilágosítása és bevonása a saját gyógyulási folyamatukba.

Mikor, és miért ajánlott fizikoterápiás kezelések felvétele? 

Tovább >

Fizikoterápiás rendelő

Mobirise page builder - Click now