elektroterapia

Elektroterápia

Kezelési módok
galván
mikrogalván
szelektiv ingeráram
diadinamik: MF, DF, CP, LP
TENS
iontophoresis
Ca elektrostasis
Trabert
interferencia
Orosz stimuláció

Mi az elektroterápiás kezelés célja?

Az elektromos árammal történő fájdalomcsökkentés elsőre biztosan rémisztően hangzik, de félnünk egyáltalán nem kell tőle. Kisfrekvenciás kezelések esetén nagyon óvatosan, alacsony intenzitással (szaknyelven) „lopjuk be” a szervezetbe az áramot, valamint a mai modern elektroterápiás gépek a kezelések végén már maguktól „kilopják az áramot”, azaz 0-ra redukálják az áram intenzitását, elkerülve a kezelő személyzet esetleges figyelmetlenségét.
Kisfrekvenciás terápiaként rendelőnkben galván kezelések és ingeráram kezelések vehetők igénybe.

A galván kezelések hatására a fájdalomingereket felvevő, és az agy felé továbbító receptorok (idegvégződések) ingerküszöb szintje megnő, mely által fájdalomcsillapító hatást vált ki. Ha megfordítjuk a folyamatot, akkor épp ellenkező hatást tudunk elérni, azaz az ingerelhetőséget tudjuk fokozni, ami egy inaktivitási izomatrophia vagy arcideg bénulás esetében igen jelentős hatású, mert ezáltal tudjuk az „ellustult” izmokat újra munkára bírni, azaz visszaállítani az eredeti izomerőt. Ezeket általában szurkáló, csipkedő vagy hullámzó érzésként élik meg pácienseink.

Ha gyógyszer oldatot vagy kenőcsöt elektromos áram segítségével juttatunk a szervezetbe, akkor az ionvándorlás jelenségét használjuk ki, illetve azt, hogy a bőr alatt a gyógyszer felhalmozódik, és fokozatosan felszívódva, hosszú ideig fejti ki sajátos hatását.

A középfrekvenciás kezelések (interferencia) a bőrt kevésbé ingerlik, a betegek kellemes hullámzó érzést éreznek, ez a kezelési mód a mélyebben fekvő szövetekre, ízületekre fejti ki fájdalomcsillapító, értágító, szöveti oxigenizációt serkentő hatását. 

Elektroterápiás kezelések díja

2.000,-Ft / alkalom

Dudás Nóra
Dudás Nóra
fizikoterápiás asszisztens

Fontos a betegek edukációja, felvilágosítása és bevonása a saját gyógyulási folyamatukba.

Mikor, és miért ajánlott fizikoterápiás kezelések felvétele? 

Tovább >

Fizikoterápiás rendelő

Page was designed with Mobirise