Dudás Nóra
Dudás Nóra
a FizikoWorld társalapítója
Fizikoterápiás asszisztens

Dudás Nóra vagyok a FizikoWorld társalapítója és aktív tagja. Mivel saját gyermekem nem született, így egy mozgékony, sértődős, de nagyon ragaszkodó Gordon szetter kutyus „mamája” vagyok.

Felnőtt emberként 15 évvel ezelőtt háziorvos férjem mellett csöppentem bele az egészségügy világába, ahol körzeti nővérként és foglalkozás egészségügyi szakápolóként dolgoztam. Itt találkoztam először a foglalkozási ártalmakkal, azaz a munkavégzés következtében kialakult betegségekkel. 2009-től a Kecskeméti Megyei Kórház Belgyógyászati Osztályán helyezkedtem el, és ápolónőként kezdtem dolgozni a diabetológiai és a haematológiai részlegeken. 2011-től az Ortopédiai Osztályra kerültem, ahol közvetlen közelről láttam egyes mozgásszervi betegségeket és következményeiket, és éltem át azt az élményt, hogy a csípő és térdprotézis beültetések nyomán hogyan kapják vissza a betegek a fájdalom és az azzal járó mozgáskorlátozottság miatt elvesztett életüket.

2017-től a Bagoly Egészségház Ortopédiai magánrendelésén is szerencsém van dolgozni, ahol mélyebb betekintést nyerhettem a már kisgyermek kortól megjelenő minden korosztályon átívelő mozgásszervi megbetegedésekbe, illetve a tinédzser kórtól minden korosztályt érintő, különböző mértékű mozgásszervi megbetegedések okozta fájdalmakba.

2017-ben megszereztem a gyógy-, és sportmasszőri képesítést is, viszont az életem fordulóponthoz ért, így az Egynapos Sebészeten folytattam munkám még mindig ápolóként. Itt tapasztaltam meg mennyire fontos a betegek edukációja, felvilágosítása és bevonása a saját gyógyulási folyamatukba, és mennyire megkönnyíti a munkát a megfelelő hangnem és tájékoztatás.

A Covid-19 járvány megjelenése óta látjuk, hogy egyre nehezebben elérhetők az állami ellátások, valamint hogy a betegek egy része nem akar bemenni a kórházba. Így sokak számára nincs sok lehetőség a gyógyszereken túl az egyéb, régóta használatos fájdalomcsillapító formák elérésére. Ez hívta életre azt a gondolatot, hogy elérhetővé tegyük a fizikoterápiás ellátások teljes skáláját a betegek számára, és megalapítottuk munkatársaimmal a fizikoterápia világát, azaz a FizikoWorld magánrendelőt. Fizikoterápiás asszisztensi képesítés birtokában személyes célom hogy a betegek rövid idő alatt minőségi, széles körű ellátást kapjanak, örömömre szolgál, ha szakmai csapatunkkal segítségükre tudunk lenni fájdalmaik enyhítésében, ami sokak számára a megélhetést biztosító munkájuk mihamarabbi visszaszerzését is jelentheti. 

Szolgáltatásaim

Elektroterápiás kezelések
Elektroterápia

A kezelések hatására a fájdalomingereket felvevő, és az agy felé továbbító receptorok (idegvégződések) ingerküszöb szintje megnő, mely által fájdalomcsillapító hatást vált ki.

hivamat kezelés
Hyvamat - mély oszcilláció

Varázslatos élmény a kezelés kivitelezése a szövetközti folyadékok elvezetésére, átpumpálására fejlesztettek ki.

Mechanoterápia
Mechanoterápia

Az alvó, ellustult sejteket felrázzuk, lendületbe hozzuk: a keringés gyorsul, az oxigén ellátás javul, a stressz általi görcsös izomfájdalmak lazulnak.

Fototerápia
Lézerterápia

Javítja a sejtmembránok működését, a rajtuk keresztül végbemenő anyag- és energiaforgalmat, ezáltal fokozza a kezelt szövetek regenerációs képességét

Magnesterápia
Mágnesterápia

A mágneses mező, azzal hogy a pozitív és negatív ionok mozgását serkenti, hatást gyakorol a biológiai rendszerünkre, stimulálja azt, ezáltal alkalmas a gyógyításra.

Mikor, és miért ajánlott fizikoterápiás kezelések felvétele? 

Tovább >

Fizikoterápiás rendelő

mobirise.com html web maker