Mi a fizikoterápia

Mi a fizikoterápia és milyen kezelések érhetők el a Fizikoworldben?

Sokan jönnek hozzánk úgy, hogy nem tudják, mi az a fizikoterápia, soha nem kaptak, nem is találkoztak ilyen kezelésekkel.

Sokan jönnek hozzánk úgy, hogy nem tudják, mi az a fizikoterápia, soha nem kaptak, nem is találkoztak ilyen kezelésekkel.
A magyar egészségügy túltelítettsége, az orvosok leterheltsége a hosszú várólisták miatt a páciensek egy része azzal érkezik hozzánk, hogy tudjuk-e a fájdalmukat csökkenteni, tudunk-e műtét utáni rehabilitációban segíteni.
Igen, tudunk.

nem spiritualitás
és semmi természetfeletti nincs benne

De mi is az a fizikoterápia?
A fizikoterápia nem varázslás, nem spiritualitás, nem ezotéria és semmi természetfeletti nincs benne.
A fizikoterápia pusztán természeti energiákat használ. Azokat az energiákat, amelyek körülvesznek bennünket is. Pl. a napfény. Mindenhová elér, mindenki szereti, nem fájnak az ízületeink nyáron, szinte könnyebbnek érezzük magunkat! 

De mi van télen? A technika, a technológia fejlődésével megpróbálták a fény gyógyító energiáját mesterségesen elérhetővé tenni. A fény energiáját használjuk a lézer terápiában, de a fényt összesűrítjük, irányítjuk és nagy teljesítményűvé tesszük, hogy az elérjen azokhoz a szövetekhez, amelyek a fájdalmat kiváltják. 
A hang energiáját is használjuk a fizikoterápiában. Hogyan? Gondoljunk a mennydörgésre. A hanghullámok szinte érezhetőek – ilyen elven működik a lökéshullám gép is. Ez is hanghullámokat állít elő, ami a szervezetbe jutva az öngyógyítást segíti. 

A hang energiáját is használjuk a fizikoterápiában.
 A hanghullámok szinte érezhetőek

A Föld mágneses tere körülvesz bennünket, meghatározza a sejtműködésünket is. Ha el felbomlik, akkor kell valami segítség, ami visszabillenti a helyes működésbe a szervezetet. Ezt a mágneses erőteret is elő tudjuk állítani mesterségesen, pulzáló mágneses erőteret hozunk létre, egy mágnese ágy segítségével. Ez a fajta mágneses terápia elérhető rendelőnkben.


Gondolták volna, hogy az áram is gyógyíthat? 

Igen, az az áram, ami a „falból kijön”, csak éppen lecsökkentjük, vagy éppen felerősítjük attól függően, hogy milyen fájdalmat kell csökkentenünk, mi az a testrész amit kezelünk. Az izmok stimulálása vagy éppen ellazítása már az ókorban is bevált orvosi procedúra volt, elektromos halakkal, angolnákkal végezték. Az elektromos halat a fájós, köszvényes testrészre tették, az ott elzsibbasztotta a területet, csökkent a fájdalom. Vagy éppen bénult gyerekek izmait próbálták stimulálni az elektromos halakkal.
Ma már korszerű berendezések adottak ahhoz, hogy elektroterápiával csökkentsük a páciensek fájdalmát a modern fizikoterápiában. 

visszabillenti a helyes működésbe a szervezetet.
Föld mágneses tere körülvesz bennünket

De van, amikor nincs szükség külön eszközre ahhoz, hogy a fájdalmas terület megkönnyebbüljön!

Gondoljunk arra, amikor egy fájdalmunkban odakapunk egy testrészünkhöz, önkéntelenül dörzsölni, masszírozni kezdjük. A mechanikai receptorok ingerlésével gyakran eredményt is érünk el, mert kevésbé érezzük a fájdalmasnak azokat a pontokat, amelyek előtte kínzó, gyötrő fájdalmat okoztak. Ilyen mechnaikai terápia a masszázs, ahol szakember meghatározott mozdulatokkal csökkenti a fájdalmat, vagy izomcsomókat old fel. Ide tartozik a gyógytorna is, ahol a szakember az ízületeket speciális mozgásokkal megtornáztatja, megmozgatja, hogy lazábbak legyen, kevésbé feszüljön, kevésbé fájjon. A manuálterápia során a gyógytornász a gerinc kis ízlületeit a keze segítségével kizmozgatja, helyreteszi, machinálja hogy az ideggyökök felszabaduljanak. De ide, a mechanoterápiák közé tartozik a terápiás ultrahang is.

a fájdalmas terület megkönnyebbüljön
fájdalmunkban odakapunk egy testrészünkhöz
A mechanikai receptorok ingerlésével
előtte kínzó, gyötrő fájdalmat okoztak

Nézze meg rövid kisfilmünket

Mi a fizikoterápia? Mire jó, milyen módon hat?

Milyen kezelések érhetők el a Fizikoworldben.
Rendelőnk Kecskeméten a Passage üzletházban várja a gyógyulni vágyó pácienseket.

Amiben segíthetünk:

A fizikoterápia, gyógytorna, masszázs kezeléssorozatokból áll, minimum 3-5 maximum 15 kezelésből attól függően milyen terápiás eljárásra van szükség.

mozgásszervi panaszok (pl.: gerinc és végtagfájdalmak)

műtét, sérülés utáni rehabilitáció

neurológiai rehabilitáció

kineziológiai tapasz felhelyezése

gerincferdülés terápia

műtétre felkészítés

Mikor, és miért ajánlott fizikoterápiás kezelések felvétele? 

Tovább >

Fizikoterápiás rendelő

HTML Code Creator