Mi is az a lökéshullám terápia

Mi is az a lökéshullám terápia? 

A lökéshullám tulajdonképpen egy nagyerejű hanghullám, amelyet a lökéshullám gép állít elő. Nem a legkellemesebb terápiák egyike, picit kellemetlen, de hatásos kezelési mód.

A hanghullámot a lökéshullám gép fejében lévő applikátor fel-le mozgása állítja elő, ez adja a kattogó hangot. Bár félelmetesnek tűnik, a fájós testrészre helyezve nem „üt” maga a gép, csak a hanghullámok jutnak be a fájós pontokhoz, ott fejtik ki gyógyító hatásukat: nagyfokú oxigén áramlást biztosítanak a fájós, gyulladt területen, ezzel beindítják a test öngyógyító folyamatait. 

nagyfokú oxigén áramlást biztosítanak a fájós, gyulladt területen
beindítják a test öngyógyító folyamatait

Nagyfokú oxigén áramlást biztosítanak a fájós, gyulladt területen, ezzel beindítják a test öngyógyító folyamatait!


A gép egy picit hangos, de nem kibírhatatlan.
A kalapáló hang „félelmetes” de ne kalapálja a fájós területet, csak a hanghullám jut be a szervezetbe
A kezelés 20-25 percig tart, ami alatt több ezer lökéshullám éri a szervezetet, ez idézi elő a szövetekben a gyógyító változást.


Vállfájdalom

Vállfájdalom esetén jó hatásfokkal használható a lökéshullám, de érdemes előtte szakorvoshoz fordulni, hogy pontosan lássuk, hogy szakadás, gyulladás vagy kalcifikáció – meszesedés – van a vállban. A hozzánk forduló páciensek gyakran szakorvosi javaslatra érkeznek hozzánk lökéshullám terápiára.

Vannak speciális szakmák, amelyek képviselőinél gyakran alakulnak ki speciális vállpanaszok. Például fodrászok szoktak azzal jönni, hogy a folyamatos hajszárító emelgetéstől fáj a trapéz izmuk. Ez az izom fut végig a nyak-vállövnél le a gerinc mellett a hát közepéig. Itt szokták a masszőrök is megtalálni a fájdalmas pontokat, érzékeny csomókat, amelyeket aztán kimasszíroznak. Ezek a fájdalmas pontok akár a szív felé is sugározhatnak és van, amikor a masszőr sem tudja szétmasszírozni, akkor jöjjön, és próbálja ki a lökéshullámot.
Már az első kezelés után is hatékonyan lazít, teljesen más módon oldja a fájdalmas trigger pontokat, mint a masszázs.

Szinte mindenki fellélegzik az első kezelés után is, hogy kilazul, jobban fordul, mozog a nyak, a fej.

Már az első kezelés után is hatékonyan lazít
Vállfájdalom esetén jó hatásfokkal használható a lökéshullám

Vállfájdalom esetén jó hatásfokkal használható a lökéshullám


saroksarkantyú

Saroksarkantyú esetén is jól használható a lökéshullám kezelés.

Saroksarkantyú 

Saroksarkantyú esetén is jól használható a lökéshullám kezelés. Ezzel nagyon sokan élnek együtt.
De mi is az a saroksarkantyú? Mik a tünetek?

Reggel alig tud rálépni a lábára, mintha szögbe lépett volna?
Aztán bejáratódik, napközben egész jól elvan, de pihenés után, ha feláll, ismét szúró, égő elviselhetetlen érzés jelentkezik. Este pedig már az egész sarka fáj.. ha ilyen panasza van, akkor talpi bőnye gyulladása, vagy saroksarkantyúja van.

Miért is nevezik sarkantyúnak? A szervezet úgy védekezik a gyulladás ellen, hogy elkezd egy meszes réteget felrakni a gyulladás tetejére. Úgy „gondolja”, hogy ha ott lezárja mésszel a területet, akkor ott nem fog fájni.. sajnos ez nem így van. A fájdalom sajnos nem múlik, sőt, még fokozódhat is a mészfelrakódással.
Az, hogy a probléma melyik fázisban van, hogy van-e ott felrakódás, látszik-e a röntgenen, az végülis teljesen mindegy, mert nem az fáj.

Maga a csonthártya gyulladás fáj. Ezt kell kezelnünk. 

Mitől alakul ki a saroksarkantyú? 

Lúdtalp, rossz statika, túlsúly, rossz a cipő, pl. kemény munkavédelmi cipő, amiben sokat kell állnunk, mind mind lehet a kialakulás oka.
De lehet az is, hogy túlterheltük a lábat, hirtelen elkezdtünk sportolni és megerőltettük a talpi szalagokat.

Mit javaslunk? Mit tegyen sarokfájdalom esetén?
Ha elkezd fájni, menjenek orvoshoz, kenjék gyógynövényes krémmel, szedjenek gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót, próbálják meg 4-6 héten belül elmulasztani a fájdalmat. Ha nem múlik, akkor keressenek fel fizikoterápiás rendelőt.
Akkor jövünk mi!

Miért is jó a lökéshullám terápia és miért sokkal jobb, mint bármi más? 

Mert az esetek 80%-ában el tudja vinni a gyulladást és meg tudunk szabadulni a fájdalomtól. A talpi szalagot és az egész vádli izomzatot tudjuk kezelni a lökéshullámmal.
Miért fontos ez? Mert azt tapasztaltuk, hogy a vádliban, Achillesz ínban tapasztalható rövidülés húzza vissza a talpi szalagot és ez az, ami a fájdalmat okozza, ettől nem tud elmúlni a talpi bőnye és a csonthártyagyulladás.

A lökéshullám gép hatékony a lazításban is és a gyulladt csonthártyát is „megütjük” a hanghullámmal, ezzel kényszerítjük ki a gyógyító folyamatok beindulását.  

A gépben a lökéshullám erejét és a gyorsaságát is tudjuk szabályozni. Attól függően választjuk ki a paramétereket, hogy melyik szövetréteget szeretnénk ingerelni. Először a bőr- és kötőszövet beállítást használjuk, aztán áttérünk a mélyizom beállításra végül a csonthártya beállításra.

Hány kezelés szükséges?
Kb. 5-6 kezelés szükséges átlagosan saroksarkantyú megszüntetéséhez, van akinél 3-4 is elegendő, van akinél 10 kezelés is szükséges. Ha már csak 1es 2es erősségű fájdalmat tudunk kiváltani a kezelés során, akkor már nem kell jönni többet, mert ezt már a szervezetben lökéshullámmal elindított gyógyító folyamatok megoldják, elmulasztják.  

Nézze meg rövid kisfilmünket

Mi is az a lökéshullám terápia? 

A lökéshullám tulajdonképpen egy nagyerejű hanghullám, amelyet a lökéshullám gép állít elő. Nem a legkellemesebb terápiák egyike, picit kellemetlen, de hatásos kezelési mód.

Rendelőnk Kecskeméten a Passage üzletházban várja a gyógyulni vágyó pácienseket.

Amiben segíthetünk:

A fizikoterápia, gyógytorna, masszázs kezeléssorozatokból áll, minimum 3-5 maximum 15 kezelésből attól függően milyen terápiás eljárásra van szükség.

mozgásszervi panaszok (pl.: gerinc és végtagfájdalmak)

műtét, sérülés utáni rehabilitáció

neurológiai rehabilitáció

kineziológiai tapasz felhelyezése

gerincferdülés terápia

műtétre felkészítés

Mikor, és miért ajánlott fizikoterápiás kezelések felvétele? 

Tovább >

Fizikoterápiás rendelő

Mobirise.com